Doc. dr. Miha Dvojmoč je doktoriral s področja pravnih znanosti leta 2013. Svojo poklicno pot je pričel kot zaposlen v zasebnovarnostnem podjetju, nadaljeval na Inšpektoratu Mestne občine Ljubljana in se na prošnjo ponovno preselil v zasebni sektor kot direktor poslovne enote večjega varnostnega podjetja, varnostni menedžer in odgovoren za izvedbo najzahtevnejših varnostnih projektov. Služboval je tudi na Ministrstvu za notranje zadeve kot višji svetovalec na področju zasebnega varovanja, trenutno pa je docent na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice RS ter predsednik Društva za zasebno varovanje in državljansko samovarovanje. Na področju varnosti in varnosti informacij ter osebnih podatkov sodeluje s številnimi uglednimi subjekti javnega in zasebnega sektorja.

Področja dela, ki so vseskozi spremljevalka njegovega dela in zanimanja so zasebno varovanje in detektivska dejavnost, občinska redarstva, korporativno zagotavljanje varnosti, pravna varnost, finančna varnost, varnostna in zavarovalniška industrija ter varnost informacij, podatkov in osebnih podatkov.

Varnost podatkov in tudi osebnih podatkov je sestavni del vseh področij delovanja, zato dr. Miha Dvojmoč že od leta 2008 poglobljeno spremlja svetovne trende na področju globalne in nacionalne varnosti, zasebne varnosti, detektivske dejavnosti, varnosti informacij, korporativne varnosti, obveščevalne dejavnosti in varstva podatkov.

Miha Dvojmoč je docent za področje Varnostnih ved na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije, lastnik in direktor podjetja MD svetovanje d.o.o., Predsednik Društva za zasebno varstvo in državljansko samovarovanje ter soustanovitelj Inštituta za organizacijsko vedenje.

Blog – Miha Dvojmoč

Kibernetski napadi

Kibernetski napadi so postali nova realnost

Kibernetska varnost je danes ena izmed najbolj pomembnih tem na svetu, saj se vsakodnevno soočamo z vse večjim številom kibernetskih napadov. Več o tem si lahko ogledate na prispevku, kjer je o kibernetskih napadih govoril naš direktor izr. prof. dr. Miha Dvojmoč.

Preberite več ...
ZZPri

Zaščita prijaviteljev »žvižgačev« v organizaciji

V Sloveniji smo v mesecu februarju implementirani zakonsko osnovo - Zakon o zaščiti prijaviteljev, ki prijavitelje oziroma žvižgače v prvi vrsti ščiti predvsem pa veleva, da zavezanci vzpostavijo ustrezne notranje poti za prijavo vseh nepravilnosti v organizaciji. Zakon o zaščiti prijaviteljev s svojimi določbami določa dodatne obveznosti za zavezance tako v javnem, kot tudi v zasebnem sektorju.

Preberite več ...
Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?

Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?

Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) prinaša pomembne novosti, ki pa s svojo implementacijo v osnovi predvsem ščitijo osebne podatke in varstvo zasebnosti. Varnost informacij in podatkov je eden poglavitnih dejavnikov, ki ga more posamezna organizacija za uspešno delovanje izpolnjevati. To je pomembno predvsem iz vidika preprečevanja varnostnih incidentov, ki pa so v zadnjem času predvsem kibernetski.

Preberite več ...
6 načel obdelave osebnih podatkov

6 načel obdelave osebnih podatkov

Tehnološke spremembe, globalizacija in z njimi povezan stalen pretok osebnih podatkov je pripeljalo do potrebe po reformi področja varstva osebnih podatkov. Prejšnji mesec je tudi v Sloveniji stopil v veljavo nov Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-2, ki podrobneje implementira Evropsko uredbo v slovenski pravni red – tudi na področju načel obdelave.

Preberite več ...
Zaostritev videonadzora po ZVOP-2

Zaostritev videonadzora po ZVOP-2

Prejšnji mesec je v veljavo vstopil nov nacionalni Zakon o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-2. Ta je nadomestil predhodno veljavni zakon ZVOP-1, ki v slovensko regulativo natančneje implementira Splošno Uredbo o varstvu osebnih podatkov – Uredbo GDPR. Sam zakon pa prinaša novosti na področju izvajanja videonadzora, zato je nujno, da svoje poslovanje uskladite z novimi določbami, saj vam v nasprotnem primeru grozijo visoke kazni.

Preberite več ...
Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?

Dan varne uporabe interneta

Danes praznujemo dan varne uporabe na internetu. Internet je postalo okolje, kjer posamezniki preživijo velik del svojega dneva, prav tako pa je postalo pomembno orodje za vsakodnevno življenje – z internetom se srečujemo tako v prostem času, kot tudi v šoli ali službi. Zato je nujno, da se zavedamo pesti interneta, predvsem pa, da se pred njimi zaščitimo in internet uporabljamo odgovorno in varno.

Preberite več ...
ZVOP-2

Uskladite se z ZVOP-2

Nov zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) prične veljati že ta teden - 26.1.2023. Prinaša kar nekaj novosti, zato je nujno, da svoje poslovanje uskladite z novimi določbami, saj vas v nasprotnem primeru grozijo visoke kazni.

Preberite več ...
ŽELIM PONUDBO!