Pomoč pri nadzoru nadzornega organa (Informacijskega pooblaščena)

DPO - Pooblaščena oseba za varstvo podatkov
Previous slide
Next slide

Nadzor pooblaščenca

Nadzor pooblaščena se lahko zgodi kadarkoli – da posledice ne bodo previsoke, vam pri tem lahko pomagamo mi. Kot vaša pooblaščena oseba za varstvo podatkov vam bomo pomagali pri nadzoru Informacijskega pooblaščenca, in sicer bomo izvajali:

Sodelovanje z nadzornim organom:
  • Delovanje kot kontaktna točka za nadzorni organ pri vprašanjih v zvezi z obdelavo, vključno s predhodnim posvetovanjem in kjer je ustrezno, posvetovanje glede katere koli druge zadeve.
  • Imenovanost pooblaščene osebe za varstvo podatkov v organizaciji s sklepom bo podano v vednost IP.
  • Imenovanost pooblaščene osebe za varstvo podatkov z nazivom in kontaktnimi podatki bo razvidno na spletni strani oziroma dostopnem mestu organizacije.
  • Poizvedovanje o skladnosti obdelave (telefonsko, elektronsko, s pridobivanjem mnenja IP) v imenu naročnika oziroma organizacije.
  • Delovali bomo kot posredovalec informacij v zvezi z obdelavo (npr. pri poročanju o kršitvah VOP).
  • Vzpostavili bomo protokol postopanja v primeru kršitve oziroma širše – postopanje v primeru spremembe obdelave osebnih podatkov ali nove obdelave, primerih zaznane kršitve varstva osebnih podatkov in v primerih inšpekcijskega nadzora.

Nameravate spremeniti obdelavo osebnih podatkov ali pa uvesti novo obdelavo osebnih podatkov?

V kolikor niste prepričani o svojih obveznostih kot upravljavec ali pa bi se radi predhodno prepričali, ali ste spremembo obdelave oz. novo obdelavo osebnih podatkov predvideli skladno z obveznostmi, kot izhajajo iz Splošne uredbe o varstvu podatkov in pa nacionalne zakonodaje (ZVOP), vam kot Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO) svetujemo v primeru spremenjene ali nove obdelave varstva osebnih podatkov.

Nadzor pooblaščenca – kaj storiti?

Ste zaznali kršitev varstva osebnih podatkov?

  • V kolikor ste zaznali kršitev varstva osebnih podatkov, imate kot upravljavec obveznost, da v roku 72 ur poročate nadzornemu organu (tj. Informacijskemu pooblaščencu).

Ste prejeli poziv nadzornega organa (tj. Informacijskega pooblaščenca), ki vas je obvestil, da je po uradni dolžnosti začel postopek inšpekcijskega nadzora?

  • V kolikor ste prejeli poziv Informacijskega pooblaščenca, v katerem vas obvešča, da je po uradni dolžnosti začel postopek inšpekcijskega nadzora, nas nemudoma obvestite, podajte čim več informacij v zvezi z obdelavo, ki je predmet poziva, pripravili pa vam bomo komentarje, dopolnitve in predloge priprave ustreznega odziva.
ŽELIM PONUDBO!