Informacijska varnost

Napredna kibernetska varnost kot ključ do neprekinjenega delovanja

Napredna kibernetska varnost je uporaba tehnologij, procesov in nadzora za zaščito sistemov, omrežij, programov, naprav in podatkov pred kibernetskimi napadi.

Njen cilj je zmanjšati tveganje kibernetskih napadov in zaščititi pred nepooblaščenim izkoriščanjem sistemov, omrežij in tehnologij.

Zakaj je kibernetska varnost pomembna?

Stroški kršitev kibernetske varnosti naraščajo.

Organizacije, ki utrpijo kršitve kibernetske varnosti, se lahko soočijo z visokimi kaznimi. Upoštevati je treba tudi nefinančne stroške, kot je škoda za ugled.

Kibernetski napadi so vedno bolj izpopolnjeni.

Kibernetski napadi so vedno bolj izpopolnjeni, saj napadalci uporabljajo vedno več različnih taktik. Te vključujejo socialni inženiring, zlonamerno programsko opremo in izsiljevalsko programsko opremo.

Napredna kibernetska varnost je ključno vprašanje na ravni upravnega odbora.

Zaradi novih predpisov in zahtev po poročanju je nadzor nad tveganji kibernetske varnosti izziv. Upravni odbor potrebuje zagotovilo uprave, da bodo njene strategije kibernetskega tveganja zmanjšale tveganje napadov ter omejile finančne in operativne učinke.

Kibernetski kriminal je velik posel.

Glede na študijo družbe McAfee in organizacije CSIS, ki temelji na podatkih, zbranih pri podjetju Vanson Bourne, svetovno gospodarstvo zaradi kibernetskega kriminala vsako leto izgubi več kot 1 bilijon dolarjev. Napadalce lahko spodbujajo tudi politične, etične in družbene spodbude.

Zagotovitev napredne kibernetske varnosti v 5 korakih:

1. Kibernetska varnost kritične infrastrukture

Organizacije kritične infrastrukture so pogosto bolj izpostavljene napadom kot druge, saj se sistemi SCADA (nadzorni nadzor in zajem podatkov) pogosto zanašajo na starejšo programsko opremo.

Za upravljavce bistvenih storitev v sektorjih energije, prometa, zdravstva, vode in digitalne infrastrukture, za ponudnike digitalnih storitev veljajo predpisi o varnosti omrežij in informacij.

Predpisi od organizacij zahtevajo, da izvajajo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za obvladovanje svojih varnostnih tveganj.

2. Varnost omrežij

Varnost omrežja vključuje obravnavo ranljivosti, ki vplivajo na vaše operacijske sisteme in omrežno arhitekturo, vključno s strežniki in gostitelji, požarnimi zidovi in brezžičnimi dostopnimi točkami ter omrežnimi protokoli.

3. Varnost v oblaku

Varnost v oblaku se ukvarja z varovanjem podatkov, aplikacij in infrastrukture v oblaku.

4. Varnost interneta stvari (IoT)

Varnost interneta stvari vključuje varovanje pametnih naprav in omrežij, povezanih z internetom stvari. Naprave IoT vključujejo stvari, ki se brez človekovega posredovanja povežejo z internetom, kot so pametni požarni alarmi, luči, termostati in druge naprave.

5. Varnost aplikacij

Varnost aplikacij vključuje odpravljanje ranljivosti, ki so posledica nezanesljivih razvojnih procesov pri oblikovanju, kodiranju in objavi programske opreme ali spletnega mesta.

ŽELIM PONUDBO!