Doc. dr. Miha Dvojmoč je doktoriral s področja pravnih znanosti leta 2013. Svojo poklicno pot je pričel kot zaposlen v zasebnovarnostnem podjetju, nadaljeval na Inšpektoratu Mestne občine Ljubljana in se na prošnjo ponovno preselil v zasebni sektor kot direktor poslovne enote večjega varnostnega podjetja, varnostni menedžer in odgovoren za izvedbo najzahtevnejših varnostnih projektov. Služboval je tudi na Ministrstvu za notranje zadeve kot višji svetovalec na področju zasebnega varovanja, trenutno pa je docent na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice RS ter predsednik Društva za zasebno varovanje in državljansko samovarovanje. Na področju varnosti in varnosti informacij ter osebnih podatkov sodeluje s številnimi uglednimi subjekti javnega in zasebnega sektorja.

Področja dela, ki so vseskozi spremljevalka njegovega dela in zanimanja so zasebno varovanje in detektivska dejavnost, občinska redarstva, korporativno zagotavljanje varnosti, pravna varnost, finančna varnost, varnostna in zavarovalniška industrija ter varnost informacij, podatkov in osebnih podatkov.

Varnost podatkov in tudi osebnih podatkov je sestavni del vseh področij delovanja, zato dr. Miha Dvojmoč že od leta 2008 poglobljeno spremlja svetovne trende na področju globalne in nacionalne varnosti, zasebne varnosti, detektivske dejavnosti, varnosti informacij, korporativne varnosti, obveščevalne dejavnosti in varstva podatkov.

Miha Dvojmoč je docent za področje Varnostnih ved na Fakulteti za varnostne vede, Univerze v Mariboru, predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije, lastnik in direktor podjetja MD svetovanje d.o.o., predsednik Društva za zasebno varstvo in državljansko samovarovanje ter soustanovitelj Inštituta za organizacijsko vedenje.

Blog – Miha Dvojmoč

Načrt za varovanje informacij

Načrt za varovanje informacij – temeljni steber varnosti podatkov

V sodobni digitalni dobi se podatki postavljajo v ospredje kot ena najdragocenejših dobrin. Podobno kot pri vseh dragocenostih, tudi za podatke velja stroga regulacija s strani nadzornih organov, ki so zaželeni tako za pošteno poslovanje kot za tiste z zlobnimi nameni. S tem pa so povezane nenehne rasti kibernetskega kriminala in poostritve zakonodaje o skladnosti.

Preberite več ...
Detektiv v Sloveniji

Kako lahko v Sloveniji postaneš detektiv?

Detektiv je strokovnjak, specializiran za raziskovanje in analizo različnih situacij, dogodkov ter dejanj, s ciljem razjasniti nejasnosti, razrešiti težave ali razkrinkati nezakonite dejavnosti. Njihova vloga je ključna pri zagotavljanju varnosti, pravne integritete ter odkrivanju prevar in deviantnih ravnanj.

Preberite več ...
ŽELIM PONUDBO!