Sodna izvršba

Sodna izvršba

Cilj sodne izvršbe je plačilo in izterjava odprtih terjatev po pravni poti.

Celoten postopek vodimo predstavniki podjetja MD Svetovanje v sodelovanju s pooblaščeno odvetniško družbo, ki poskrbi, da sodna izterjava poteka nemoteno in v skladu z zastavljenim ciljem.

Dodatna prednost storitve je, da vam ni potrebno kriti stroškov odvetnika.

Kaj zajema sodna izvršba?

  • Naredimo poizvedbo ali je primerno vložiti predlog za izvršbo in na katero izvršilno sredstvo,
  • Pripravimo predlog za izvršbo (e-izvršba),
  • Poskrbimo za celoten postopek in namesto vas vložimo predlog za izvršbo,
  • V kolikor dolžnik ugovarja, strokovno uredimo celotno korespondenco s sodiščem, dopolnitve sklepov sodišča, poizvedbe o dolžnikovem premoženju, zaposlitvi, nepremičninah, računih, prebivališču,…
  • Poskrbimo za odlog, utesnitev, umik ter druga dejanja v postopku,
  • Učinkovito vodimo nadaljevanje postopkov po pravnomočnih sodbah ter vas zastopamo na sodišču,
  • Ves čas vas seznanjamo s potekom postopkov,
  • Pripravimo poročilo o poteku postopka, trenutnem stanju izterjave in informacije, kdaj bo izvedeno plačilo terjatev.

Ste vedeli, da je učinkovitost postopka izterjave navadno soodvisna od “kvalitete” terjatve in od veščin upnika?

Ste vedeli, da je učinkovitost postopka izterjave navadno soodvisna od “kvalitete” terjatve in od veščin upnika? Izterjava z verodostojno listino pa je višja od pričakovane. Sodišče izda sklep o izvršbi v 95% primerov v enem tednu, v 55% primerov pa v dveh delovnih dneh. Na sodiščih se je bistevno znižalo tudi število nerešenih zadev. Zato nikar ne tarnajte čez sodišča in ne obupujte, da se z vašo terjatvijo tako in tako nič ne da storiti, in sprožite vse legitimne postopke zoper vašega dolžnika. Izterjava naj se prične dovolj zgodaj, v kolikor pa se vam “zatakne” in ne veste kako naprej, se o nadaljevanju obrnite na katero od agencij, ki jim izterjava ni tuja. Zunanje agencije za izterjavo so profesionalne in stokovne, saj so največkrat plačane od uspešne realizacije, zato jim je v velikem interesu, da pridete do končnega poplačila. Lahko pa jih prosite le za nasvet in strokovno pomoč, na ta način namreč sama izterjava ostane v vaših rokah, agencija vas le vodi skozi postopke.

ŽELIM PONUDBO!