Kibernetska nevarnost

Kibernetska nevarnost

Kibernetska nevarnost predstavlja resno tveganje za posameznike in podjetja, saj napadalci vedno bolj izpopolnjujejo svoje tehnike. V tem blogu bomo raziskali, kako se zaščititi pred kibernetskimi napadi, kako odreagirati v primeru napada, koliko denarja želijo napadalci, ter katera podjetja so najbolj izpostavljena tej nevarnosti.

Preberite več ...
žvižgači

Žvižgači – nekoč in danes.

Žvižgači so posamezniki, ki se odločijo razkriti nepravilnosti, korupcijo ali neetično ravnanje v organizacijah ali institucijah, pogosto z velikim tveganjem za svojo lastno varnost. Da bi popolnoma razumeli pomen in potrebo po zaščiti žvižgačev, se moramo sprehoditi skozi zgodovino tega izraza in prizadevanj za njihovo zaščito.

Preberite več ...
ZZPri - žvižgači

Kako žvižgači rešujejo podjetja: Zgodba o žvižgaču v trgovskem podjetju

Vsako podjetje se sooča z izzivi, ki lahko ogrozijo njegovo stabilnost in ugled. Med temi izzivi je recimo lahko tudi notranja kraja, ki je pogosto prezrta, a lahko ima resne posledice. Zgodba, ki sledi, je zelo poučen primer, kaj se lahko zgodi v svetu trgovine in kakšen vpliv imajo lahko na potek dogodkov žvižgači.

Preberite več ...
Nadzor bolniškega staleža

Kontrola bolniške odsotnosti kot orodje za zmanjšanje neupravičenega absentizma

V zadnjem obdobju se je, glede na razpoložljive statistične podatke za Republiko Slovenijo, močno povečal bolniški absentizem med zaposlenimi, kar Slovenijo uvršča v sam evropski vrh po bolniškem absentizmu. Ugotovitve kažejo, da se delež tako imenovanega neupravičenega bolniškega absentizma (neupravičena bolniška odsotnost in zloraba le te) giblje celo do nekje 10% vseh bolniških odsotnosti.

Preberite več ...
ŽELIM PONUDBO!