Kaj detektivi lahko, česar vi ne smete in zakaj se Vam sodelovanje splača?

 

Zakon o detektivski dejavnosti določa, da lahko detektivi zbirajo, obdelujejo, posredujejo podatke in informacije ter svetujejo na področju preprečevanja kaznivih ravnanj.

Zasebnim detektivom Zakon o detektivski dejavnosti dovoljuje, da dostopajo do javnih evidenc, kot je centrali register prebivalstva, evidenca registriranih vozil, ter podatki o zaposlitvi, delodajalcu, delovnem mestu in prejšnjih zaposlitvah.

Detektiv sme vpogledati tudi v sodne in upravne spise ali si iz  jih prepisati podatke, kadar ima to pravico tudi stranka, ki ga je pooblastila.

Lahko uporabljajo različna tehnična sredstva, kot sta fotoaparat in snemalnik zvoka, a smejo fotografirati le iz javnih površin, pogovore pa lahko snemajo le s privolitvijo sogovornika. Uporabljajo lahko tudi prašek za odkrivanje prstnih sledov in tatovom nastavljajo kemične pasti, pri svojem delu pa ne smejo uporabljati fizične sile.

 

V kolikor potrebujete pomoč pri: vročenju, kontroli bolniških in katerem koli sumu kaznivega dejanja ter iščete rešitve, se lahko obrnete na nas in z veseljem Vam bomo pomagali.

 

Detektivi

 

S sodelovanjem InfoCentra si boste zagotovili najboljše detektivske storitve, neglede na vašo lokacijo, saj sodelujemo z najboljšimi iz celotne Slovenije. Detektivi s katerimi sodelujemo so pod vodstvom našega direktorja dr. Miha Dvojmoč, ki je že tretjič postal predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije in to funkcijo opravlja več kot 7 let.

 

Vas zanima več?

Pišite nam: info@infocenter.si

ŽELIM PONUDBO!