Katere Vaše podatke lahko pridobi zasebni detektiv?

Katere Vaše podatke lahko pridobi zasebni detektiv?

V Sloveniji je detektivska dejavnost samostojna dejavnost, ki je v nekaterih pogledih zelo podobna policijski, predvsem z vidika zakonitega pridobivanja dokaznega gradiva.

S slednjim lahko naročniku (najpogosteje so to delodajalci), ki to storitev naroči, pripomore k razreševanju marsikaterega dogodka.

 

Katere Vaše podatke lahko pridobi detektiv?

Po ZDD-1 imamo v okviru pisnega pooblastila naročnika pravico pridobivati podatke:

  • Od oseb ali iz javno dostopnih virov.
  • Podatkov iz evidenc.
  • Z osebno zaznavo.
  • Uporabo tehničnih sredstev.

 

Detektiv ima pravico pridobivati podatke iz:

  • Evidence registriranih vozil (registrsko označbo, podatke o lastnikih in podatke o vozilu).
  • Registra stalnega prebivalstva in centralnega registra prebivalstva (podatke o osebnem imenu, datumu rojstva, enotni in matični številki občana, državljanstvu, času in kraju stalnega in začasnega prebivališča).
  • Evidence zavarovancev (podatke o zaposlitvi, delodajalcu, delovnem mestu in prejšnjih zaposlitvah).
  • Slovenskega ladijskega registra in registra zrakoplovov (podatke o plovilih in lastnikih).

 

Nujen pogoj za opravljanje detektivskega dela je pooblastilo, s katerim naročnik pooblašča detektiva, da ta pridobi določene podatke in informacije.

V pooblastilu je zapisano, kdo je pooblastitelj in katere informacije lahko detektiv pridobiva, od koga jih lahko pridobiva in katera upravičenja, lahko uporabi ter s kakšnim namenom jih pridobiva. Nato detektiv vse zbrane dokaze, skupaj s končnim poročilom preda naročniku. V poročilu so poleg dokazov opredeljene še ključne ugotovitve, ki jih je detektiv zbral s pomočjo pridobivanja podatkov skladno z zakonom.

S sodelovanjem InfoCentra si boste zagotovili najboljše detektivske storitve, neglede na vašo lokacijo, saj sodelujemo z najboljšimi iz celotne Slovenije. Detektivi s katerimi sodelujemo so pod vodstvom našega direktorja dr. Miha Dvojmoč, ki je že tretjič postal predsednik Detektivske zbornice Republike Slovenije in to funkcijo opravlja več kot 7 let.

 

Pokličite nas na tel. št. 070 462 375, pišite na e-naslov: info@infocenter.si ali izpolnite naš spletni obrazec za povpraševanje!

ŽELIM PONUDBO!