IT-varnost

Statistika in trendi kibernetskih napadov, ki jih morate vedeti

Kibernetski napadi so v prejšnjem letu in do sedaj ocenjeni kot peto najbolj največje tveganje in so postali nova norma v javnem in zasebnem sektorju. Ta tvegana industrija bo leta 2022 še naprej rasla, saj naj bi se samo kibernetski interneti napadi do leta 2025 podvojili. Poleg tega poročilo Svetovnega gospodarskega foruma o globalnem tveganju za leto 2020 navaja, da je stopnja odkrivanja (ali pregona) v ZDA le 0,05 odstotka.

Pandemija je prizadela vse vrste podjetij – velika in mala. Če že kaj, je pandemija povečala kibernetski kriminal zaradi negotovosti glede dela na daljavo in zaščite podjetja. Kibernetski kriminal, ki vključuje vse, od kraje ali poneverbe do vdora v podatke in uničenja, se je zaradi pandemije COVID-19 povečal za 600 %. Skoraj vsaka industrija je morala sprejeti nove rešitve, zaradi česar so se podjetja morala hitro prilagajati.

Kibernetski kriminal bo podjetja po vsem svetu do leta 2025 stal približno 10,5 bilijona dolarjev letno, v primerjavi s 3 bilijoni dolarjev leta 2015. S 15-odstotno stopnjo rasti Cybersecurity Ventures poroča tudi, da kibernetski kriminal predstavlja največji prenos gospodarskega bogastva v zgodovini.

Posledice incidenta na področju kibernetske varnosti lahko še vedno vplivajo na poslovne procese, najpogosteje pa se posledice kažejo na sledečih področjih:

  • Finančne izgube
  • Izguba produktivnosti
  • Poškodba ugleda
  • Pravna odgovornost
  • Težave s kontinuiteto poslovanja
ŽELIM PONUDBO!