Zloraba sistema eAsistent

Zloraba sistema eAsistent

Prejšnji teden so uporabniki sistema eAsistent, ki ga uporablja več kot 35.000 slovenskih učiteljev prijeli obvestilo o zlorabi sistema. Ta naj bi trajal ker 52 dni, kjer so napadalci vdrli v spletno redovalnico in popravljali ocene.

Sistem eAsistent predstavlja rešitev za šole predvsem v času šolanja na daljavo. Pokriva vse ključne procese na šoli z namenom, da pomagamo nadgraditi izobraževanje v šolah. Sistem podpira različne tipe šol: osnovne šole, podružnice na osnovnih šolah, srednje šole, izobraževanja odraslih, šole, ki izvajajo posebni program, šole, ki izvajajo prilagojeni program, šolske centre. Poslanstvo slednjega je pomagamo pri nadgradnji izobraževanja, da bo vsak učenec prišel do ustreznega znanja in kompetenc.

Sistem zlorab se naj bi se začel na družabnih omrežjih, kjer so neznanci učencem in dijakom nudili spremembo ocene na podlagi phishing spletne strani. Ko je uporabnik (učitelj) na tej lažni spletni strani- ki se je od resnične razlikovala le v domeni-vpisal uporabniško ime in geslo ter se skušal prijaviti, mu prva prijava ni uspela. Stran se je nato ponovno naložila uporabnik pa je moral prijavo ponoviti, da je prišel v eAsistenta in od tam normalno deloval naprej. Ko je uporabnik podatke vnesel dvakrat, pa so že ti potovali k neznancu, ki jih je prestregel. Ta jih je verjetno prodal učencu ali dijaku, ki je tako dobil dostop do učiteljevih prijavnih podatkov in tako popravil svoje ocene v spletni redovalnici.

ŽELIM PONUDBO!