Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?

Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?

Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) prinaša pomembne novosti, ki pa s svojo implementacijo v osnovi predvsem ščitijo osebne podatke in varstvo zasebnosti. Varnost informacij in podatkov je eden poglavitnih dejavnikov, ki ga more posamezna organizacija za uspešno delovanje izpolnjevati. To je pomembno predvsem iz vidika preprečevanja varnostnih incidentov, ki pa so v zadnjem času predvsem kibernetski.

Dobro vzpostavljena kibernetska varnost omogoča zaščito podatkov in zasebnosti pred nezakonitim dostopom ali kriminalno uporabo hkrati pa zagotavlja zaupnosti, celovitosti in dostopnosti informacij. Dandanes je poslovanje vseh organizacij odvisno od računalniških sistemov in interneta. Njihova celovita in napredna varnost je tako ključnega pomena. Brez ustrezne kibernetske zaščite se v organizacija namreč ne more braniti pred kibernetskimi vdor – tako postanete neustavljiva tarča kibernetskih kriminalcev.

In kako pogosti so napadi na osebne podatke?

Najnovejši podatki agencije CISA (2022) namreč kažejo, da je v letu 2021 do kibernetskega napada prišlo na vsakih 11 sekund, v letu 2019 pa v intervalu 39 sekund. Kar 43 % kibernetskih napadov je usmerjenih na mala ali srednja podjetja, od začetka izbruha pa so narasli za 400%.

Kako k varstvu podatkov prispeva ZVOP?

Varnost informacij z dodatnimi določili veleva tudi novo sprejet zakon ZVOP-2, ki pa prinaša predvsem novosti na področju vezenimi na videonadzor, biometrijo, register zbirk osebnih podatkov, vodenja evidenc in najpomembnejša novost –  izrekanje kazni s strani IP.

Zagotovite varnost zasebnosti v organizaciji in se obvarujte pred kibernetski napadi – udeležite se seminarja “Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji”

Na seminarju »Kaj imata skupnega ZVOP-2 in hekerji?« boste izvedeli vse o aktualnih spremembah, ki jih veleva ZVOP-2 in kako jih ustrezno implementirati v poslovne procese in se s tem izogniti visokim globam. Poleg tega pa boste seznanjeni tudi o aktualnih kibernetskih grožnjah, kako se nanje ustrezno odzvati in primerno zaščititi ter kakšne sodobne rešitve kibernetske varnosti obstajajo.

Z udeležbo na seminarju boste prijeli vsa potrebna znanja za ustrezno upravljanje osebnih podatkov tudi v digitalnem svetu ter kako zaščititi in izboljšati nivo varnosti ter zagotavljanje zasebnosti.

Poskrbite za usklajenost z ZVOP-2 in za IT varnost v svoji organizaciji

ŽELIM PONUDBO!