Pomemben teden varstva osebnih podatkov

Pomemben teden varstva osebnih podatkov

Ta teden je zaznamovan s strani varstva osebnih podatkov. Danes namreč praznujemo Evropski dan varstva osebnih podatkov, včeraj pa je v Sloveniji pričel veljati nov Zakon o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-2.

Evropski dan varstva osebnih podatkov je Informacijski pooblaščenec (IP) letos posvetil izzivom, ki jih je na področje obdelave osebnih podatkov in izzivom novega zakona ZVOP-2. Slednji namreč prinaša pomembne postopkovne spremembe, hkrati pa podrobneje implementira Splošno Uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Evropski dan varstva osebnih podatkov je namenjen predvsem širjenju zavedanja pomena varstva osebnih podatkov in zasebnosti. Višjo stopnjo varnosti zagotavlja tudi nov ZVOP-2, ki podrobneje ureja področja obdelave osebnih podatkov in s svojimi določbami zagotavlja večjo varnost naše zasebnosti.

Nov zakon prinaša tudi nova pooblastila Informacijskega pooblaščenca, ki lahko zdaj skladno z Uredbo GDPR izdaja tudi visoke globe. Zato posrbite za svojo uskladitev in se izognite visokim kaznim.

Zaokrožite Vašo varnost z nami.

ŽELIM PONUDBO!