Programi korporativne varnosti 1

Programi korporativne varnosti: Zakaj se podjetja preusmerjajo na mobilne naprave

Programi korporativne varnosti so postali pomemben del organizacij vseh velikosti in v vseh panogah. Usposabljanje je ključna sestavina teh programov, da se zaposleni zavedajo nevarnosti za varnost, upoštevajo pravilne postopke in so ustrezno usposobljeni za odzivanje na incidente, ko se / če se ti zgodijo.

Zagotavljanje varnosti v organizaciji zahteva skrbno načrtovanje, učinkovito komunikacijo in stalno usposabljanje. Dandanes se številne korporacije spopadajo z varnostnimi zahtevami in predpisi zaradi krčenja delovne sile in potrebe po nizkih stroških. Zato ni presenetljivo, da se mnogi obračajo na napredne tehnologije, da bi poenostavili načrtovanje, komunikacijo in usposabljanje na področju varnosti podjetij.

Tradicionalno so številne organizacije hranile svoje dokumente o varnosti na delovnem mestu v tiskani obliki, kar je predstavljalo več izzivov. Zaposleni in drugi deležniki niso mogli zlahka dostopati do informacij, kadar so jih najbolj potrebovali. Poleg tega je bilo posodabljanje tiskanih dokumentov dolgotrajno, težko in včasih drago.

Ker se mobilni pametni telefoni in tablični računalniki vedno bolj uveljavljajo v našem vsakdanjem življenju, so številne organizacije to tehnologijo vključile v svoje programe varnosti na delovnem mestu.

Z mobilno platformo lahko podjetje digitalizira svoje varnostne smernice, postopke, obrazce za incidente, kontaktne podatke in kontrolne sezname. Rešitev omogoča mobilni dostop do teh vitalnih podatkov vsem zainteresiranim stranem prek aplikacije, ki pomaga izboljšati skladnost organizacije in zmanjšati odzivni čas med krizo. Posledično se lahko njihova splošna varnostna evidenca znatno izboljša.

Mobilna krizna aplikacija ne koristi samo organizaciji med incidentom; prav tako močno izboljša proces treninga in pripravljenosti na možen incident.

Ker so vsi dokumenti digitalizirani in na voljo prek aplikacije, se večina usposabljanj izvaja prek same aplikacije, ki zagotavlja poenostavljeno in zelo osredotočeno izkušnjo usposabljanja. Tako imenovani trenerji lahko zaposlene vodijo skozi različne komponente aplikacije, njene dokumente, funkcije in zmogljivosti kot način, kako voditi sejo in ostati osredotočeni.

Trenerji lahko celo izvajajo testne scenarije, da zagotovijo razumevanje. Na primer, zaposlene lahko izzovejo, naj z aplikacijo poročajo o lažni varnostni nezgodi, na primer razlitju kemikalij, in nato sledijo protokolarnemu dokumentu, dokler se kriza ne reši. Potek teh vaj pomaga zaposlenim, da se ne počutijo dobro samo z aplikacijo, temveč tudi z uveljavljenim varnostnim protokolom vaše organizacije.

Zdaj, ko se načrtovanje korporativne varnosti seli v digitalni svet, postaja usposabljanje lažje in bolj poenostavljeno kot kdaj koli prej. Današnji zaposleni se dobro odzivajo na varnostne aplikacije, saj podobne platforme že uporabljajo na drugih področjih svojega življenja. Posledično jim koristi hitrejši in bolj priročen proces usposabljanja, medtem ko vaša organizacija uživa višjo raven korporativne varnosti.

ŽELIM PONUDBO!