Kibernetski napad

Zakaj je napredna kibernetska varnost tako pomembna?

Kibernetska varnost omogoča zaščito omrežij, naprav in podatkov pred nezakonitim dostopom ali kriminalno uporabo hkrati pa zagotavlja zaupnosti, celovitosti in dostopnosti informacij. Dandanes je poslovanje vseh organizacij odvisno od računalniških sistemov in interneta. Njihova celovita in napredna varnost je tako ključnega pomena. Brez ustrezne kibernetske zaščite se vaša organizacija namreč ne more braniti pred kibernetskimi vdor – tako postanete neustavljiva tarča kibernetskih kriminalcev.

In kako pogosti so napadi?

Najnovejši podatki agencije CISA (2022) namreč kažejo, da je v letu 2021 do kibernetskega napada prišlo na vsakih 11 sekund, v letu 2019 pa v intervalu 39 sekund. Kar 43 % kibernetskih napadov je usmerjenih na mala ali srednja podjetja, od začetka izbruha pa so narasli za 400%.

Danes kibernetskih napadov ne zaustavijo več le protivirusna programska oprema ali požarni zidovi. Potrebna je vzpostavitev naprednih mehanizmov, ki učinkovito prepoznajo in preprečijo potencialna varnostna tveganja. Tveganje kibernetskih napadov se nenehno povečuje in za podjetja in ustanove ni več vprašanje, če se bo to zgodilo, temveč vprašanje kdaj. Zato je napredna kibernetska varnost tako zelo pomembna.

Imeti napredne programe kibernetske obrambe in vzpostavljene mehanizme za zaščito teh podatkov je ključnega pomena in v interesu vseh.

Napadalci namreč prežijo na pomanjkljive sisteme in napadejo vsakogar, ki jim to omogoči. Ne dovolite, da vaše podjetje postane tarča napadalcev zaradi pomanjkljive ozaveščenosti in ranljive informacijske varnosti.

Udeležite se seminarja “Napredna kibernetska varnost” kjer boste izvedeli vse o aktualnih kibernetskih grožnjah in rešitvah za kibernetsko varnost.

ŽELIM PONUDBO!