Zakon ZZPri

Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri) – je vaše podjetje že usklajeno?

V današnjem dinamičnem poslovnem okolju, ki se neprestano spreminja, je ključno, da organizacije razvijejo mehanizme za odkrivanje in poročanje potencialnih nepravilnosti ter kršitev. Ena izmed osrednjih zakonodajnih pobud, ki poudarja to pomembnost, je Zakon o varstvu prijaviteljev, bolj znan kot ZZPri. Ta zakon postavlja jasna pravila glede zaščite tistih, ki opozorijo na kršitve ali nepravilnosti v delovnem okolju, in zahteva, da organizacije vzpostavijo ustrezne kanale za prijavitelje.

Kakšne obveznosti prinaša ZZPri?

Zakon določa, da morajo organizacije v javnem in zasebnem sektorju z več kot 250 zaposlenimi vzpostaviti kanale za zaščito prijaviteljev najpozneje do 23. maja 2023. Za organizacije v zasebnem sektorju, ki imajo med 50 in 249 zaposlenimi, pa je rok za vzpostavitev teh kanalov 17. december 2023.

Vendar pa lahko to za organizacije predstavlja zahtevno nalogo, ki zahteva ustrezno načrtovanje, izvedbo ter pravno in tehnično podporo. Na srečo obstaja rešitev, ki ponuja celovit pristop k skladnosti z ZZPri – rešitev e-Zaupnik.

Celoten postopek vključuje tri ključne korake:

 • Svetovanje, pomoč pri pripravi dokumentacije in načrtovanje: Skupaj z vašo organizacijo pripravimo zakonsko zahtevano dokumentacijo (imenovanje zaupnika, notranji akt …), načrt za implementacijo sistema e-Zaupnik ter vam nudimo vso ostalo strokovno svetovanje za uskladitev z zakonom ZZPri.
 • Implementacija: Za vašo organizacijo pripravimo aplikacijo e-Zaupnik in zagotovimo vso potrebno dokumentacijo za uporabnike.
 • Pravna podpora: Nudimo pravno svetovanje tako vaši organizaciji kot tudi zaupnikom. Naši strokovnjaki vam pomagajo pri zagotavljanju skladnosti z zakonodajo ter nudijo tehnično podporo za e-Zaupnik.

Potrebujete pomoč pri uskladitvi z ZZPri?

  Potrebujemo: *

  Dodatne opombe

  * obvezni podatki

  ŽELIM PONUDBO!