Antivirus

Kaj sploh je protivirusni program?

Računalniški virusi imajo veliko podobnosti z resničnimi virusi, zato so tudi dobili takšno ime. Sezona računalniških virusov je v polnem teku vse leto, zato je ključno, da za zaščito računalnika in datotek pred virusi ter drugimi grožnjami uporabljamo protivirusno programsko opremo, ki bo v vsakem trenutku zagotovila popolno zaščito.

Kot že ime pove, je protivirusna programska oprema aplikacija ali zbirka programov, ki najde in odstrani viruse v računalnikih in omrežjih. Poleg virusov lahko večina današnjih protivirusnih programov zazna in odstrani tudi druge vrste zlonamerne programske opreme, vključno s črvi, trojanskimi programi, oglaševalsko programsko opremo, vohunsko programsko opremo, odkupno programsko opremo, ugrabitelji brskalnikov, keyloggerji in rootkiti. Poleg tega, da lahko prepozna in odstrani te grožnje, jim lahko najboljša protivirusna programska oprema prepreči, da bi okužila vaš sistem.

Konkretno: ko zaženete antivirusni program, bo vaš protivirusni program skeniral trdi disk in vse trenutno priključene zunanje pomnilniške naprave na morebitne grožnje. Program bo pregledal vsako posamezno datoteko in hkrati poiskal ugotovitve v svoji zbirki podatkov o znanih virusih, da bi zaznal morebitno grožnjo. V nasprotnem primeru bo okuženo datoteko izbrisal ali popravil, odvisno od resnosti grožnje. Program bo spremljal tudi obnašanje celotne programske opreme v računalniku in iskal rdeče zastavice.

 

Zakaj je torej protivirusna programska oprema pomembna?

Prvič, programska oprema ponuja celovito zaščito pred grožnjami. To je najboljši način za zaščito računalnika pred virusi in vsemi vrstami zlonamerne programske opreme, kot so odkupnina, trojanski konji, vohunska programska oprema, oglaševalska programska oprema, kraja identitete in drugo.

Drugič, podaljšuje življenjsko dobo vašega računalnika. Cilj mnogih virusov je onemogočiti gostitelja sistema ali preprečiti namestitev nove programske opreme, na primer protivirusne programske opreme. Če znova namestite operacijski sistem, da se znebite virusa in popravite računalnik, lahko izgubite pomembne podatke in datoteke, kar bo na koncu stalo tudi čas in denar.

Tretjič, protivirusna programska oprema lahko pomaga zaščititi vaš poklicni ugled. Obstaja veliko virusov, ki poskušajo ugrabiti e-poštni program, da bi poslali nezaželeno e-pošto svojim stikom, drugi virusi celo poskušajo uporabiti naslov IP za nezakonite prenose; prenosi, ki bi lahko povzročili, da vas bodo obtožili nezakonitih dejavnosti. Dobra protivirusna programska oprema varuje tudi te oblike zlonamerne programske opreme.

 

Oglejte si našo ponudbo protivirusne programske opreme

ŽELIM PONUDBO!