Oznaka: <span>GDPR</span>

Infocenter / GDPR
Zakon o varstvo osebnih podatkov (ZVOP-1) in neposredno trženje
Prispevek

Zakon o varstvo osebnih podatkov (ZVOP-1) in neposredno trženje

Neposredno trženje obstaja v različnih oblikah, kot so neposredna pošta, trženje po telefonu, elektronsko trženje. Trenutno najbolj razširjena pa je prodaja po internetu. Podjetja morajo biti pri slednjem pozorna, da dosledno spoštujejo Splošno uredbo o varstvo osebnih podatkov (GDPR) ter Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Neskladje z zakoni lahko namreč rezultira tudi v denarne globe.

Piškotki na spletnih straneh
Prispevek

Piškotki na spletnih straneh

Glede ureditve piškotkov na spletnih straneh trenutno potekajo velike spremembe. Trenutno v Sloveniji področje njihovega delovanja ureja spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013, ki je takrat prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

12 korakov za uskladitev z GDPR
Prispevek

12 korakov za uskladitev z GDPR

Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR je pravni instrument Evropske unije, ki zagotavlja zaščito posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Po začetku veljavnosti 24. maja 2016 je postala zavezujoča in se v celoti neposredno uporablja v vseh državah članicah Evropske unije 25. maja 2018.

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov
Prispevek

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov

Vrtoglava globa v Hamburgu in temeljna načela varstva osebnih podatkov Danes smo v novicah objavili (povezava do novice) odločitev Informacijskega pooblaščenca v Hamburgu, ki je določil vrtoglavo vsoto 35.258.707,95 evrov globe H&M trgovinam na območju Nürnberga zaradi nadzora zaposlenih in s tem neupravičeno in nezakonito zbiral osebne podatke zaposlenih ter de facto posegal v temeljne...