10 najboljših načinov za zaščito vaše identitete na spletu10 najboljših načinov za zaščito vaše identitete na spletu

10 najboljših načinov za zaščito vaše identitete na spletu

Ko ste na spletu, morate vedno razmišljati o varnosti. Ne glede na to, ali gre za širšo organizacijsko ali individualno raven, morate vedno razmišljati o zaščiti svojih podatkov. Da lahko to dosežete, morate vedno vedeti, s kom delite podatke  ter kako vzdrževati ustrezno varnost na svojih napravah.

Poznamo kar nekaj načinov za zaščito lastne spletne identitete in osebnih podatkov, s katerimi lahko zagotovimo boljšo lastno varnost na spletu.

  1. Uporabite močna gesla

Ko ustvarjate geslo, izberite nekaj, kar ne bo zlahka razbito ali dekodirano. Zmešajte črke in številke, uporabljene v vašem geslu, in uporabite simbole ter kombinacijo velikih in malih številk, predvsem pa svojega gesla ne delite nikomur.

  1. Poiščite podatke, ali so spletne strani šifrirane.

Preden opravite kakršno koli finančno transakcijo na spletu, poiščite znake, ki kažejo, ali je spletno mesto šifrirano ali ne.

  1. Namestite ustrezne varnostne zaščite

Varnostni programi preprečujejo, da bi nepošteni ljudje in programi okužili vaš računalnik ter vam ukradli informacije in podatke. To vključuje blokiranje škodljive programske opreme, kot so vohunska programska oprema, virusi in prevare z lažnim predstavljanjem, ki jih je mogoče na skrivaj namestiti, ko ste na spletu.

  1. Vklopite črno listo spletnega brskalnika

To vam omogoča, da nastavite merila za spletna mesta, po katerih boste krmarili; za obisk bodo na voljo samo varna, zaupanja vredna spletna mesta.

  1. Izogibajte se prevaram z lažnim predstavljanjem

Da ne bi postali žrtev prevare z lažnim predstavljanjem, nikoli ne odpirajte e-poštnih sporočil ali prilog, ko pošiljatelj ni znan, in ne kliknite nezaščitenih povezav iz čudnih e-poštnih sporočil.

  1. Zagotovite si varstvo zasebnih podatkov

Ta vrsta varnostne zaščite bo zavarovala vse zasebne podatke, ki so vključeni v e-pošto, programe zasebnih sporočil, spletna mesta družbenih medijev itd.

  1. Zaščitite svoj brezžični usmerjevalnik z geslom

Brezžični usmerjevalnik, ki dostopa do interneta doma ali v podjetju, mora biti vedno zaščiten z geslom.

  1. Skrijte svoje osebne podatke

Če svojega spletnega brskalnika ne nastavite pravilno, je mogoče pomotoma deliti svoje osebne podatke z drugimi.

  1. Omogočite piškotke v svojem spletnem brskalniku samo, ko je to potrebno

Nastavite brskalnik za zaščito vaših spletnih podatkov tako, da omogoča uporabo piškotkov samo, če to zahteva spletno mesto.

  1. Zaščitite podatke o svoji kreditni kartici

Preverite spletna mesta, kjer opravljate spletne nakupe in ne shranjujte podatkov o kartici v brskalnik.

ŽELIM PONUDBO!