Spletni napadalci so vedno bolj motivirani

kibernetska varnost

Digitalne grožnje se razvijajo izjemno hitro, napadalci so vedno bolj motivirani, saj si želijo z napadi pridobiti finančno korist in povzročiti podjetju ali posamezniku čim večjo škodo. Zato je še posebej pomembno, da varnostni strokovnjaki in informatiki vedo, kaj jih čaka, in temu primerno poskrbijo v organizaciji za zaščito IT-okolja in zaposlenih.

Podjetja v Sloveniji se v povprečju premalo posvečajo informacijski varnosti. Za večino se uvedba varnostne opreme konča že z namestitvijo požarnih pregrad in protivirusnih rešitev. Redko katero podjetje pri nas uporabljajo namenske rešitve za odkrivanje in preprečevanje vdorov, prav tako so zelo redko implementirane rešitve za zaščito mobilnih naprav, varovanje mobilnega dela poslovanja in zmeraj bolj priljubljenih oblačnih storitev.

V današnjem svetu informacijske varnosti je treba biti stalno na preži, saj je praktično nemogoče spremljati in se pripraviti na prav vsako stvar, ki bi nas lahko ogrožala. Kiberkriminalu ali industrijskemu vohunjenju se praktično ni mogoče izogniti. Napadalci namreč uporabljajo na stotine različnih tehnik napadov, pogosto tudi več hkrati, s čimer poskušajo pretentati naše varnostne rešitve.

Naloga zagotavljati informacijsko varnost v poslovnih okoljih ni niti najmanj lahka, zato je včasih najbolj pametno in najugodneje, da za to najdemo zanesljivega zunanjega partnerja.

ŽELIM PONUDBO!